Victor Boin: bouwen wordt een olympische discipline
Sint Gillis

Een bouwproject met een olympische  geschiedenis. Dat is in één zin gezegd wat we met Jan Roobaert Aannemingen neerzetten bij de grondige renovatie van het Victor Boin-zwembad in Sint-Gillis (Brussel).

Dit meer dan 100 jaar oude zwembad, genoemd naar een van onze grootste olympiërs, is een echt pareltje van architectuur. Alleen al daarom zou je er met een plezier een keer een duik nemen in het zwembad.

Victor Boin was niet de eerste de beste. Hij nam maar liefst 3 maal deel aan de Olympische Spelen, bovendien in verschillende disciplines: als zwemmer, als waterpolospeler én als schermer. Op de Spelen van 1908 in Kopenhagen haalde hij een zilveren medaille met het Belgische waterpoloteam en op de Olympische Spelen in Antwerpen sleepte hij als schermer met het degenteam eveneens een zilveren medaille in de wacht.

Het zwembad beschikte vroeger over een dak dat open en toe kon en is alleen omwille van de vele art déco-elementen een bezoekje waard. Het spreekt voor zich dat het een absoluut voorrecht is om als aannemer mee dit gebouw in zijn oude glorie te herstellen en tegelijk aan te passen aan de noden van de moderne zwembadgebruiker. Kortom een grondige renovatie waar we met trots op terugblikken! 

Heeft u vragen?

Realisatie overzicht

Jan Roobaert